15 February, 2011

Čiupakabra (El Chupacabras)

Dedikuojama Ievužėlei (dėkui už idėją)

Čiupakabra yra paprasčiausia miesto legenda, bet dėl gausių jos pasirodymo pranešimų daugelis kriptozoologų mano, kad šis padaras iš tiesų egzistuoja. Čiupakabros mitas pradėjo kerotis dar 1990-ais, kai ją atseit pastebėjo, kažkokie nelaimėliai Puerto Rike, Čilėje ir pietinėje JAV dalyje

Kas ji? Išvertus iš ispanų kalbos Čiupakabros pavadinimas reiškia „ožkų siurbikas“ (isp. „El Chupacabras“). Užpuolusi savo auką (dažniausiai ožką, šunį ar kokį kitą smulkų žvėriūkštį) Čiupakabra sausai iščiulpia jos kraują, palikdama vampyro įkandimą primenančią žymę kakle. Sakoma, kad Čiupakabros turi galią savo raudonomis akimis užhipnotizuoti ir visiškai paralyžuoti auką.
Egzistuoja kelios Čiupakabros atsiradimo teorijos:

1. Čiupakabra yra legendinių būtybių gorgolių palikuonė. Tai tik patvirtina, jog Čiupakabra yra visiška pasaka.
2. Kai kurios Pietų Amerikos atogrąžų miškuose gyvenančios gentys tiki į padarą vadinamą Žmogumi Moskitu. Jis savo ilgos nosies pagalba išsiurbia aukos kraują. Manoma, kad Žmogus Moskitas ir Čiupakabra yra vienas ir tas pats žvėris.
3. Kriptozoologai kelia teoriją, jog Čiupakabra yra ateivis pabėgęs iš NASA konteinerio vežamo per Lotynų Ameriką.
4. Ir galiausiai, labiausiai paplitusi teorija – Čiupakabra yra slaptas JAV genetinis eksperimentas pabėgęs iš slaptos bazės El Yunque.

Kaip ją atpažinti? Sakoma, kad Čiupakabra yra maždaug 1m ūgio ir primena susitraukusį žmogeliūkštį. Tačiau po kiekvieno tariamo Čiupakabros pastebėjimo atsiranda vis naujų jos bruožų. Dabar yra išskiriami 3 apibūdinimai:
1. Čiupakabra savo žalsva oda ir dygliais ant nugaros primena driežą. Sakoma, kad ji tupi kaip kengūra ir gali vienu šuoliu nušokti 6 metrus. Snukutis jos primena panteros ir šuns hibridą. Turi ji ir dvišakį liežuvį bei aštrias iltis. Viena, Čiupakabrą mačiusi, moteriškaitė teigė, kad padaras atsidavė siera (kaip ir visi antgamtiniai padarai ir demonai, beje).
2. Čiupakabra – tai ant savo užpakalinių kojų tupintis ir kaip kengūra šuoliuojantis šuo. Jos šiurkštus kūnas padengtas retais pilkais gaurais, o kraują stingdantys dantys kyšo iš jos šuniško snukio.
3. Čiupakabra – tai paprasčiausiai laukinis, beplaukis šuo su smarkiai prasišovusiu stuburu. Manoma, kad tai kelių laukinių šunų rūšių kryžminimo išdava. Rasti Čiupakabros lavoniukai Nikaragvoje ir Tolapoje buvo išanalizuoti mokslininkų. Išvados: tai paprasčiausi, keistai išsivystę laukiniai šunys.

Kaip nuo jos apsisaugoti? Čiupakabra niekados nėra užpuolusi žmogaus. Bet jeigu jau ją sutikot, mano patarimas – bėkit!

Nuotraukos ir video. Visas internetas prikištas Čiupakabros nuotraukų ir video. Deja, daugelis buvo puikios klastotės. Parinkau porą, puikių, įtikinamų nuotraukėlių: 1) Viena žymiausių nuotraukų, apskriejusi visa pasaulį (buvo išspausdinta ir Lietuvos Ryte). Kiek vėliau paaiškėjo, kad tai paprasčiausia skulptūra kažkokiam keistam muziejuje. 2) Labai įtikinama. Tai viso labo „meno kūrinys“ žmogaus, kuris labai mėgsta žaisti su gyvūnų lavoniena. Meškėno jauniklis + vėžlys = Čiupakabra.

Ir pasigardžiavimui, pats smagiausias video, kurį man pavyko rasti:


No comments:

Post a Comment