16 February, 2011

3 priežastys, kodėl nereikėtų lankytis viešuosiuose tualetuose, Japonijoje

Ar tau kada nors buvo nejauku vakare eiti į tuščią viešąjį tualetą? Ar išvydus kraupią siaubo filmo sceną tualete, susimąstai, kad taip galėjo nutikti ir tau? Jeigu atsakei “TAIP”, toliau neskaityk. Aš rimtai! Nereikia mums čia skystablauzdžių skaitytojų.
Na, o tiems, kurie pasiliko, pateikiu sveiką dozę miesto legendų.

1. Hanako-san
Hanako-san fenomenas prasidėjo dar 1980-siais ir iki šiol beveik kiekviena Japonijos mokykla turi savąją Hanako-san. Dažniausiai ji slepiasi mergaičių tualete esančiame trečiajame mokyklos aukšte. Iš prigimties Hanako-san pakankamai nepavojinga, bet tai galioja tik tuomet, jeigu prie jos nesikabinėji. O susilaukti mergaitės dėmesio galima labai paprastai: tereikia tris kart pabelsti į tualeto kabiną, kurioje ji tūno, ir paklausti: „Hanako-san, ar tu čia?“. Jai silpnu balseliu atsakius: „Taip, aš čia“ ir tau pravėrus duris, išvysi nedidelę bliudeliu apkirptą ir raudoną sijoną vilkinčią mergaitę. Ji tave draugiškai pasitiks ir taip pat draugiškai nusitemps į tualetą.
Pasakojama, kad Hanako-san yra šmėkla mergaitės, kuri žuvo per bombardavimą besislėpdama mokyklos tualete. Antroji versija teigia, kad tai nerami mergaitės siela, kuri tame pačiame tualete buvo nužudyta smurtaujančio tėvo ar pedofilo. Na, o trečioji ir dažniausiai anime pasitaikanti versija pasakoja, kad Hanako-san yra dūšelė mokinės, kuri žuvo mokykloje nelaimingo atsitikimo metu.
Tad, jeigu užsiutinai vargšę Hanako-san, galiu pasakyti tik tiek : SHAME ON YOU ir smagaus pasivažinėjimo kanalizacijos vamzdžiais, parše! Na, o jei dar labai nori pagyventi, pabandyk parodyti jai testą įvertintą aukščiausiu balu. Sakoma, kad jį išvydusi Hanako-san išnyksta ore ir daugiau nebesirodo toje vietoje.

2. Kashima Reiko
Kashima Reiko moteriškos lyties vaiduoklis (jeigu vaiduokliai išvis gali turėti lytį), kurios išskirtinis bruožas – vargšelė neturi kojų. Pasakojama, kad ji kažkada buvo normali moteriškė, kuri, nelaimingo atsitikimo metu Hokkaide, neteko kojų. Jos, kaip kad Hanako-san, taip lengvai neišvengsi. Dažniausiai Kashima Reiko tave pasitinka vos įžengus į tualetą. Pirmas dalykas, kurį privalai prisiminti – nepanikuok išvydus grindimis šliaužiančią bekoję moteriškę. Antras – susikaupk ir atsakyk į jos klausimus. Kashima Reiko, nieko nelaukdama paklaus: „Kur mano kojos?“. Teisingas atsakymas iš tavo pusės: „Meishin geležinkelyje“. Ir čia dar ne pabaiga, toliau seka klausimas: „Kas tau tai pasakė?“. Žmogau, pradėk kvėpuoti ir sakyk: „Kashima Reiko man pasakė“. Taip išsaugosi savo kojeles ir Kashima Reiko daugiau tavęs nebekamuos.

3. Aka Manto
Mergaitės, pagaliau sulaukėm vyriškio! Šis gražuoliukas pasipuošęs raudonu apsiaustu ir balta kauke pasirodo mergaičių tualetuose. Apsilankęs jis nė kiek nesidrovėdamas klausia: „Kas tau labiau patinka? Raudonas ar mėlynas apsiaustas?“. Jei atsakai: „Raudonas“, Aka Manto perpjauna tau gerklę ar nukerta galvą ir tavo krauju nudažo nugarą, jog atrodytų, kad vilki raudoną apsiaustą. Jei atsakai: „Mėlynas“, Aka Manto griebia tave už gerklės ir smaugia, kol tavo veidas nusidažo žavia mėlyna spalva. Ir nedrįsk prašyti jo, kad pasiūlytų tau trečią spalvos variantą. Tokiu atveju, grindys po tavo kojomis prasivers ir tu nugarmėsi ir pragarą. Viena legenda pasakoja, kad kartą mergaitė sau ramiai sėdėjo tualete, kai kažkas iš gretimos kabinos paklausė, ar ji nenorėtų užsidėti raudonos liemenės. Mergaitė klaikiai išsigandusi nulėkė pas savo mokytoją, kuri savo ruožtu iškvietė policiją. Policininkė įėjo į mergaičių tualetą, kol jos partneris laukė už durų (kaip kvaila!). Moteris išgirdo ta patį klausimą. Ne kiek nepasimetusi, atsakė: „Žinoma, užvilk“. Pasigirdus klyksmui, policininkas įlėkė į tualetą. Ir išvydo jis ne ką kitą, o savo partnerę nukirsta galva. Kraujas tekėjo per jos kūną palikdamas dėmes, kurios priminė raudoną liemenę. Legendos sako, kad Aka Manto buvęs beprotiškai gražus jaunuolis, savo išvaizda privertęs alpti merginas. Jis net turėjo dėvėti baltą kaukę, kad apsisaugotų nuo gerbėjų. Kartą, dėl kažkokios nežinomos priežasties jis pagrobė jauną merginą ir niekas daugiau jų nebematė.

Kai kitą kartą keliausi į tualetą Japonijoje, siūlau apsiginkluoti ne tik tualetinio popieriaus rulonu, bet ir kokiais įdomiais, dvasias išvarančiais šamaniškais daikčiukais. Jeigu kioskas prie tavo namų parduoda tik bulves ir pigias kramtoškes, bent jau įsikišk į kišenę, kokią puikiai įvertintą Antano Škėmos „Baltos drobulės“ interpretaciją.

Labos nakties…

No comments:

Post a Comment