13 July, 2012

Why So Serious?


Ko gero visi esate bent šiek tiek girdėję, jog japonai ypatingai mėgsta sunkiai įtikinančias ir šiurpiausias istorijas, kurių dauguma tapo amerikietiškais šlamščiasiaubekiais. Šį apvėsusį vakarą norėčiau su jumis mano, Dykinėtojai, pasidalinti pačia pačiausia istorija, kuri mane ir paskatino domėtis pabaisūnais ir padėjo pamatą šio blog‘o kūrimui. Tad susipažinkime su Ten Kur Staugia Vilkolakiai krikštamote, nuostabiąją Kuchisake-onna.

Kaip su ja susipažinti?

Kiekvieno vyro svajonė yra tamsų, šiek tiek rūku apsitraukusį, vakarą sutikti paslaptingą juodaplaukę gražuolę. Išėjus pasivaikščioti atokiais Japonijos keliais tokia galimybė jums bus suteikta. Legendoje apie Kuchisake-onna pasakojama, jog iš pažiūros graži moteriškė prisidengusi burną chirurgo kauke vienišus keliautojus pasitinka klausimu: „Ar manai, jog aš graži?“. Šiam ištarus: „Taip“, ji nusiplėšia kaukę, kuri dengė jos nuo ausies iki ausies perrėžtą burną ir sušunka: „O dabar?!?“. Jei užkluptasis ištaria: „Ne“, Kuchisake-onna be absoliučiai jokios sąžinės graužaties žirklėmis perrėžia keliautojui gerklę, nupjauna galvą ar staigiu mostu „išpiešia“ plačią šypseną. Gudriausiuosius ištarusius: „Taip“, mūsų herojė nuolankiai palydės lygi keliautojo namų ir perrėš jam gerklę tarpduryje.

Kas ją taip išgražino?

Originalioji ir šiuolaikinių demoralizuotų vertybių dar nepaveikta istorija pasakoja, jog kartą gyvenusi nepaprastai graži moteris - samurajaus žmona ar meilužė. Kaip ir priklauso grožiu apdovanotiems žmonėms (haha) ši Miss Aštuntasis Amžius nestokojo tuštybės ir pasileidimo. Sužinojęs apie Kuchisake-onna paleistuvystes samurajus įtūžęs griebė savo kardą (kurio aštrumą „Asmens sargybinyje“ jau buvo išbandę Kevin Costner ir Whitney Huston) ir nuo ausies iki ausies perrėžęs savo moterai burną sušuko: „Kas dabar manys, jog esi graži?“.

Ir kaip šiandiena, tamstos, protiniai dantukai laikosi?
Kiek vėlesnės istorijos teigia, jog Kuchisake-onna – tai nenusisekusios plastinės operacijos auka ar iš „kūkū namų“ pabėgusi pamišėlė. 1979-ųjų vasarą pasklidus moters su chirurgo kauke legendai daugybė Japonijos vaikų ir studentų pradėjo didvyriškais būriais traukti namo. 2007-siais smalsus koroneris rado senus įrašus apie 1970-siais Japonijos laukais lakstančią pamišėlę, kuri persirėžusi burną gainiojosi vaikus. Galiausi ji buvo partrenkta neatsargaus vairuotojo, apie kurio likimą įrašuose neužsimenama. Bet mes visi galime numanyti, kas jam nutiko...

Kaip nuo jos apsisaugoti?

Visgi yra būdų pasprukti nuo netikėtai sutiktos Kuchisake-onnos. Jai antrą kartą paprašius jūsų konstruktyvios nuomonės apie jos kraupią išvaizdą, belieka tik pasakyti, jog ji atrodanti normaliai ar vidutiniškai. Sutrikusi Kuchisake-onna dar ilgai kasysis galvą žirklėmis galvodama, ką gi su jumis daryti, kol jūs tuo metu jau antžmogišku greičiu skriesite namų link. Dar vienas patarimas yra jai pasakyti, jog skubate į susitikimą. Kuchisake-onna (nebūtų japonė) mandagiai atsiprašys už sutrukdymą ir jus paleis.

Atrodytų pažinčių portaluose slepiasi kraupesni padarai nei Kuchisake-onna, tačiau ir šios moteriškės nesinorėtų sutikti romantiškai kvepiantį vasaros vakarą. Svirpliams čirpiant už lango sakau:

Užsidarykite langus ir užsirakinkite duris, laikas miegoti...

2 comments:

  1. Pamenu dar istoriją apie bananus lovos gale. Eh, linksma ir baugu.
    Džiugu, jog grįžai! (Jau buvai grįžus, bet straipsniai jau kažkas didingo!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Labai norėčiau, kad būtų tiek laiko ir jėgų, gimdyti naujus straipsnius kiekvieną savaitę. Visgi, džiaugiuosi, jog yra skaitančių ir laukiančių. Dėkui labai ;]

      Delete