02 July, 2011

Čia ne mano šešėlis...

Uuuu...vintažinis šešėlis
Įsivaizduokite – sėdite sau ramiai kambaryje, skaitote ar tiesiog svajojate ir netikėtai akies krašteliu pastebite kažką krutant. Kažką didelį, šešėlišką ir žmogišką. Išsigandęs atsisukate, o ten nė velnio nieko nėra. Girdėta? O kas, jeigu matytas šešėlis pasilieka jūsų kambaryje ilgiau nei akimirką?

Vadinamieji šešėlių žmonės arba tiesiog šešėliai pastaruoju metu tapo ypač dažnu fenomenu JAV (ar tai galėtų būti dar negirdėtas šalutinis „hamburgerių“ valgymo poveikis?)

Kiekvienoj istorijoj keičiasi ne tik šešėlių išvaizda, bet ir jų būdas. Su šešėliais susidūrę žmonės teigia, kad šie fenomenai gali pereiti kiaurai sienas. Kai kurie nusiteikę draugiškai, kartais žaismingai. Kai kurie, demoniškos prigimties šešėliai, sukelia net fizinius skausmus.

Jūs dabar tikriausiai galvojate, kaip gi šie padarai atrodo? Ar jie panašūs į jūsų ekshibicionistą kaimyną Petrą, ar į apsiseilėjusį bokserį, kuris kasryt apuostęs jūsų kelnes palieka seilėtas dėmes, ar į Edward‘ą iš Twilight (šitą tikrai būtų šiurpu išvysti kiurksantį prie lovos)? Išskiriami dažniausiai pasitaikantys šešėlių žmonių tipai:
Žmogiško pavidalo šešėlis – matomas tik žmogaus siluetas, o tokie dalykai kaip akys, nosis, plaukai ar rankos susilieja į vieną tamsią dėmę. Liudininkai teigia, kad šešėlis panašus į vyrą ir būna matomas apie 2-5 sekundes (per tą laiką spėji ne tik apsisisioti). Žmonės pajutę, jog kambaryje jie ne vieni, apsidairę išvysta šį padarą, kuris pastebėtas lengvai nuskrenda, išnyksta ar pereina sieną.
Aš tik lopšinę padainuosiu...
Juodasis dūmas arba juodoji migla – įsivaizduokite juodą debesėlį savo kambaryje, kuris skirtingai nei juodas dūmas kylantis nuo degančio čigonų taboro, dar ir mąsto pats. Su juo susidūrę liudininkai sako, kad kitaip nei žmogiškojo pavidalo šešėlis, juodasis dūmas jiems sukelia neapsakomą baimę ir spinduliuoja piktavališkumu.
Vyras su skrybėle (ne tas, kuris tyko praskleisti savo apsiaustą, kai einate sutemus parke) – kaip pavadinimas ir sako, tai vyro šešėlis su skrybėle plačia briauna. Sakoma, kad šis šešėlio tipas yra labiau susidomėjęs stebėti savo aukas, nei bet kuris kitas. Yra užfiksuota ir blogos auros turinčių žmogystų su skrybėlėmis.
Gyvūnų šešėliai – gana retas egzempliorius, maždaug kiškio ar jūrų kiaulytės dydžio. Pastebimas tiek viduje, tiek lauke (nes miške naktimis visi žvėriukai miega) judantis dideliu greičiau ir galintis pereiti tiesiai per kietas medžiagas.
Dirsčiojantis šešėlis – maždaug vaiko dydžio iškrypėlis, stebintis savo auką iš už kampo. Pastebėtas staigiai pranyksta.
Šešėlis raudonomis akimis (spooky) – daugiausia baimės keliantis egzempliorius. Sakoma, kad siluetas su šviečiančiomis raudonomis akimis sukelia aukai laikiną paralyžių.

Sklando daugybė teorijų aiškinančiu šešėlių žmonių kilmę:
Tėti?
Fantazija – žmogaus protas ir rega gali būti lengvai apgaunami. Prisiminkite patarlę baimės akys didelės – savo periferiniu regėjimu išvydę dėmelę, kai kurie žmonės gali įtikėti tame pačiame kambaryje esant kažką nežemiško (drįsčiau čia įtraukti ir dieviškuosius apsireiškimus).
Vaiduokliai – tačiau vaiduokliai apibūdinami kaip balkšvi, permatomi žmogeliai. Tuo tarpu šešėlių žmonės yra kur kas tamsesni ir jų bruožai apskritai nematomi.
Demonai – dėl kai kuriais atvejais sukeliamo paralyžiaus ir blogio auros spinduliavimo savo aukai, šešėliai dažnai priskiriami demonams.
Astraliniai kūnai – medituojant kartais pasiekiama būsena, kai gali stebėti savo žemiškąjį kūną iš šono. Be to, rašytojas Jerry Gross teigia, kad mes visi miegodami paliekame savo kūną ir astraliniu pavidalu šlitinėjam pakampėmis. Gal tas matytas šešėlis yra už sienos knarkiančio kaimyno astralinis kūnas?
Keliautojai laiku – be komentarų...
Ateiviai – daugelyje liudijimų teigiama, kad ateiviai sugeba keliauti per sienas ir dažnai pasirodo išblukusiame pavidale.
Pažiūrėk, mamyte, aš vaiduoklis!
Indėnų sielos – 1968-iais Los Andžele tiesiog nebuvo spėjama registruoti pranešimų apie indėnų sielų pasirodymus namuose. Tamsūs indėnų šešėliai pasirodydavo apsivilkę tradicinius drabužius bet kuriuo paros metu. Šis fenomenas buvo aiškinamas susilpnėjusia riba skiriančia dvasių pasaulį nuo mūsiškio (o žinant, kad JAV pastatyta ant indėnų kaulų, nieko ši mintis per daug nenustebino). Dar viena istorija pasakoja, jog kai 1855-iais iš savo žemių buvo išstumti indėnai, Vadas Seathe pareiškė, jog baltasis žmogus visuomet turės susidurti su indėnais, kurie pasirodys, jei ne „mėsiškajame“ pavidale, tai bent kaip fantomai.
Paraleliniai pasauliai – kai kurie mokslininkai teigia, jog egzistuoja keletas paralelinių pasaulių, kuriuose gyvena mūsų kopijos. Kartais riba tarp pasaulių išnyksta ir taip išvystame neryškius gretimame pasaulyje gyvenančių žmonių siluetus. O jeigu, naktimis blūdinėdami po namus gąsdiname paraleliniame pasaulyje gyvenanti kitą „aš“?

Mielas skaitytojau, jei kada susidursite su šešėline būtybe, pabandykite paskaičiuoti kiek butelių alaus šiandien išmaukėte. O jeigu esate tvirtai įsitikinęs savo proto ir dvasios sveikumu, per daug neklykite.

Labos nakties...

No comments:

Post a Comment