12 February, 2011

Rawhead

Dar vadinamas Bloody-Bones, Tommy Rawhead (pavadinimų neverčiu dėl labai suprantamų priežasčių. Užtenka mums tų vaizduoklių, vielabraukių ir tuštučių…).
Rawhead – tai tik dar vienas iš nesuskaičiuojamos daugybės bildukų rūšių. Vieni šaltiniai teigia, kad legenda apie Rawhead atkeliavo iš Lankašyro ir Jorkšyro regionų Anglijoje, kiti sako, jog legendos šaknys glūdi Airijoje. Tiesa yra tik ta, kad Rawhead mitas labiausiai išsiplėtojo Šiaurės Amerikoje.

Kas iš tiesų yra tas Tommy Rawhead? Istorija apie bilduką buvo sukurta kaip pasakaitė turinti pagąsdinti vaikus. Jeigu elgsiesi gerai, Rawhead tave apdovanos, jei ne – bildukas tave nusitemps po nutekamaisiais vamzdžiais ir paskandins. Kitos versijos pasakoja, kad Tommy blogus vaikus paprasčiausiai sukapoja savo trumpu kalaviju ar tokiu lenktu, aštriu, Karibų piratų žaisliukus primenančiu kardu. Viena legenda pasakoja, jog Rawhead kažkada buvo vienos bjaurios raganos augintinis. Tačiau vieną dieną grupelė linksmai nusiteikusių medžiotojų jį pričiupo, paskerdė, nukirto galvą ir nugremžė visą mėsą nuo kaulų. Kai piktoji ragana suprato kas nutiko, ji prikėlė Tommy iš numirusiųjų, privertė jo apipuvusius kaulelius vėl susijungti į siaubingą padarą, kuris išžudęs medžiotojus apsigyveno miške ir tykojo blogų vaikučių.

Kur jo ieškoti? Vėl skirtingi šaltiniai iš skirtingų regionų pateikia skirtingas Rawhead gyvenamąsias vietas. Vieni sako, kad jis gyvena netoli mažų vandens telkinių, kiti, kad - tamsioje spintoje po laiptais (čia jau jaučiama genialios britiškos architektūros smarvė) kur jis sėdi ant, dar mėsyte apaugusių, negerų vaikučių kaulų krūvos.

Kaip jį atpažinti? Tikslaus apibūdinimo nėra, tačiau visos pasakaitės, legendos ir mitai teigia, kad Rawhead yra šlykštus, susitraukęs, raumeningas padariūkštis. Kai kas teigia, kad jis panašus į gremliną, apšašėjusį šunį ar net žmogų, apdegusią žmogystą. Kartais sakoma, jog Bloody-Bones gali keisti savo išvaizdą.

Labos nakties…

No comments:

Post a Comment