31 October, 2012

Faktoween



Prieš iškeliaujant švęsti pateikiu tryliką įdomesnių faktų apie šiuolaikinį Halloween‘ą. Jeigu jūs esate vienas iš tų žmonių, kurie jau vakar girti šėlo Gangnam bičo kostiume, tikiuosi tai bus puikus pagirių skaitalas.

1. Tikriausiai nieko nešokiruos faktas, jog Halloween‘o filmų klasika tapęs „Halloween“ (1978), turėjo verstis vos su $320 000. Dėl tokio menko biudžeto, filmo kūrėjai galėjo sau leisti filmo žudiką aprėdyti pačia pigiausia kauke kokią tik pavyko rasti. William Shatner‘io veidas, gumos pavidalu pritvirtintas prie žudiko snukio pateko į siaubo filmų istoriją ir paliko pėdsaką ne vieno filmą mačiusio žmogaus pasąmonėje. Vėliau Shatner‘is žurnalistams teigė, jog yra nuoširdžiai pagerbtas matydamas po priemesčio gatves lakstantį žudiką su jo paties veidu.
2. Remiantis metų metus renkama statistika (insert sarcasm) 50% vaikų labiausiai mėgsta per Halloween‘ą gauti šokoladinius saldainius, 24% – su šokoladu neturinčius nieko bendro saldainius, na o 10% – džiaugiasi atradę kramtomos gumos savo Halloween‘o krepšyje. Ką likę 16% mėgsta valgyti Halloween‘o naktį, žmonijai lieka paslaptis...
Dias de los Muertos
3. Labiausiai Halloween‘o naktį trokštamas ir dalinamas gardėsis yra Snickers šokoladinis batonėlis. O aš visuomet maniau, kad Snickers‘as yra pats nykiausias ir visiems seniausiai įgrysęs saldainis.  
4. Viena didžiausių amerikietiškų saldumynų gamintoja Hershey‘s Company nustatė, jog Halloween‘o naktį juodomis langinėmis ar žaliuzėmis pasipuošės namas dažniausiai dalina Kit Kat‘us. Jau įsivaizduoju statistikos rinkimo procesą...
5. Lapkričio 1-2 dienomis Meksika švenčia Dias de los Muertos. Mano vikipediškomis žiniomis, šios šventės metu žmonės apsirengia kaip negyvėliai, išeina į gatves, valgo cukrines kaukoles ir daro viską ką daro Lotynų Amerikoje gyvenantys žmonės.
6. Sakoma, jog į aną pasaulį iškeliavę mūsų mylimi žmonės Halloween‘o naktį sugrįžta vorų pavidalu.
7. Greičiausio moliūgo skaptuotojo titulas priklauso Stephen Clarke‘ui, sugebėjusiam per 24.03 išniekinti šią kilnią lysvės daržovę. Na, o KIEČIAUSIO moliūgo skaptuotojo titulą šiandien įteikiu, šiam vyrukui:

8. Įgrįso kiekvieną Halloween‘o naktį matyti menkai krūtis pridengusias raganas? Norite sutikti tikrų tikriausią laužo išvengusią raganą? Legendos teigia, jog Halloween‘o naktį apsirengus iššvirkščius drabužius ir vaikštant atbulomis, priviliosite karpuotą raganą. Tad šiandien tereikia apsirėdyti drabužių tinkamai nemokančių apsivilkti Michael Jackson‘u.
9. Hong Kongas Halloween‘o naktį švenčia Yue Lan (Alkanų Vaiduoklių Festivalį). Festivalio metu uždegami laužai, o maistas bei dovanos siūlomos piktiems vaiduokliams, kurie grįžo Yue Lan naktį atkeršyti prasikaltėliams.
10. 1974-iais aštuonmetis Timothy O‘Bryan Halloween‘o naktį mirė apsinuodijęs cianidu. Vėliau paaiškėjo, jog norėdamas gauti draudimo pinigus Timothy tėvas užnuodyjo berniuko ir jo sesers Halloween‘o saldainius cianidu.
11. Dar prieš hipsteriams sugadinus pelėdas, šie paukščiai buvo (ir tikėkimės dar ilgai bus) puikus Halloween‘o nakties simbolis. Viduramžiais buvo manyta, jog pelėdos tai paukščiu pasivertusios raganos. O išgirdęs ūkiant pelėdą, galėjai būti tikras, jog kažkas greitai mirs.
12. 2009-iais Halloween‘o kostiumai atnešė 6 milijardų dolerių pelną. Apskaičiuota, jog 62% visų nuperkamų Halloween‘o kostiumų skirti suaugusiesiems.
13. 2011-iais Billboard sudarė labiausiai Halloween‘o metu grojamų dainų sąrašą:
1) Michael Jackson „Thriller“
2) Bobby „Boris“ Picket & The Crypt-Kickers “Monster Mash”
3) Ray Parker Jr. “Ghost Busters”
4) Warren Zevon “Werewolves Of London”
5) D.J. Jazzy Jeff & The Fresh Prince “A Nightmare on My Street”
6) AC/DC “Highway to Hell”
7) Blue Oyster Cult “Don’t Fear the Reaper”
8) Rockwell “Somebody’s Watching Me”
9) Van Halen “Runnin’ With the Devil”
10) Eagles “Witchy Woman”

Palieku jus su zombiu Michael Jackson‘u (HAHA)
 
Nedarykite šiandien langų ir nesirakinkite durų, laikas švęsti...

Šaltiniai:
Creepy Halloween Facts  
20 Interesting Halloween info Facts 
10 Weird Facts About Halloween 
40 Fun Facts About Halloween 
The Top 10 Halloween Songs 

1 comment:

  1. Nu va, nei vienas faktas nebuvo žinomas! Pasipildė bagažas, lauksim daugiau!

    ReplyDelete